Feestelijk slotconcert Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon

10 januari 2023

Op 8 oktober vorig jaar begon een groot avontuur voor een enthousiaste groep nieuwe muzikanten. Ze gingen de uitdaging aan om een blaas- of slagwerkinstrument te leren spelen. Zeven muziekverenigingen uit de gemeente Hollands Kroon maakten dit mogelijk: Apollo, Breez’ Harmony, Creona, De Eendracht, Winkel’s Harmonie, Samen Voorwaarts en Niedorps Fanfare. De Hollands Kroonse Uitdaging en het Waddenfonds steunden het project financieel. Naar voorbeeld van het Friese succesvolle concept Nij Talint Orkest ontstond Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon, een orkest met 27 muzikanten.

Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon repeteerde onder de inspirerende leiding van Guus Pieksma, de initiatiefnemer van Nij Talint Orkest. Van ‘geluid krijgen uit het instrument’ tot samen meerstemmige muziek spelen. Een geweldige prestatie! De muzikanten kunnen niet wachten om dat ook aan het publiek te laten horen.
Daarom maken we er op zaterdag 21 januari een muziekfeest van. ’s Middags om 15.00 uur in de Laurenskerk in Kolhorn geven de muzikanten van Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon hun allereerste concert. Ook muzikanten van de zeven samenwerkende verenigingen zullen dan acte de présence geven.

Het leuke is dat het orkest na het concert niet stopt. De muzikanten zijn zo enthousiast geworden dat ze gewoon niet meer kunnen en willen stoppen. Ze hebben een nieuwe hobby ontdekt.

U bent 21 januari van harte welkom in Kolhorn om te beleven dat iedereen het talent heeft om muziek te maken!

Deel het bericht:
"Feestelijk slotconcert Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Piratenfeest voor De Sammeltjes

Match met Detectiespecialist DJ Laan De jaarlijkse Juffendag van Peuterschool De Sammeltjes uit Hippolytushoef ging dit jaar naar Speeltuin De

Code Oranje

Bewonersavond in Anna Paulowna gaat niet door op woensdag 10 juli ANNA PAULOWNA – In Anna Paulowna is een Leefbaarheidsonderzoek

Scroll naar boven