Er zit muziek in het Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon

12 december 2022

HOLLANDS KROON – Zonder muzikale ervaring een blaas- of slagwerkinstrument leren bespelen én samen muziek maken. Dat kan bij Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon. Dit onder leiding van dirigent Guus Pieksma. Hij en Annewiep Bloem van de stichting Mear mei muzyk uit Friesland, zijn de initiatiefnemers van nieuw talent orkesten in heel Nederland.

In Hollands Kroon is het orkest gerealiseerd in samenwerking met de muziekverenigingen Breez Harmony uit Anna Paulowna en Breezand, Harmonie Orkest Apollo uit Den Oever, Harmonie De Eendracht uit Kolhorn, Niedorps Fanfare, Fanfare Samen Voorwaarts uit ‘t Veld, Waarland en Zijdewind, Creona Wieringerwerf en Winkel’s Harmonie. Het Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon is daarnaast mogelijk gemaakt door een incidentele subsidie via de Hollands Kroonse Uitdaging.

Zie hier foto’s van de eerste bijeenkomst in ‘t Veld. Foto’s van de Facebookpagina van Mear mei muzyk. Tekst gaat door onder de foto.

“Met Nieuw Talent Orkest maken we volwassenen enthousiast voor een instrument, voor samen muziek maken en uiteindelijk voor de vereniging”, legt Annewiep uit. Het project beslaat 10 weken. Men begint vanaf nul en er wordt toegewerkt naar het slotconcert. Volwassenen is eigenlijk een doelgroep die de verenigingen nog niet zo onderkennen. “Er zijn heel veel volwassenen die muziek willen maken. Die een droom hebben om muziek te maken of die vroeger hebben gespeeld en dat weer willen oppakken.” Beginners worden geholpen door ervaren hulpmuzikanten van de verenigingen die ook in het orkest spelen. Men leert stap voor stap op het instrument naar keuze te spelen. Door het samenspelen gaat dat proces veel beter en sneller. De ervaring leert dat de nieuwe talenten na de tien weken door willen met muziek maken.

Het Nieuw Talent Orkest geeft haar slotconcert op zaterdag 21 januari om 15.00 in de Laurenskerk in Kolhorn. Iedereen is welkom.

Meer informatie over Mear mei muzyk vindt je op de website.

Joop Luten van Cultuurplatform Hollands Kroon maakte de volgende reportage van een repetitie in Kolhorn.

Deel het bericht:
"Er zit muziek in het Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Piratenfeest voor De Sammeltjes

Match met Detectiespecialist DJ Laan De jaarlijkse Juffendag van Peuterschool De Sammeltjes uit Hippolytushoef ging dit jaar naar Speeltuin De

Code Oranje

Bewonersavond in Anna Paulowna gaat niet door op woensdag 10 juli ANNA PAULOWNA – In Anna Paulowna is een Leefbaarheidsonderzoek

Scroll naar boven