Dorpstijdschrift voor Barsingerhorn

25 november 2021

Uit het lintdorp Barsingerhorn zijn de laatste jaren veel voorzieningen verdwenen. Daarmee ook mogelijkheden om het dorp en elkaar te leren kennen. Dit zette inwoners Frans van Zwam, Johan Hosmus en Peter Schaerlaeckens in beweging om een periodiek voor Barsingherhorn te ontwikkelen. Daarbij in niet onbelangrijke mate geholpen door Jeanet Janssen, die de teksten redigeert.

Met behulp van de Hollands Kroonse Uitdaging is het mogelijk om via een incidentele subsidie de eerste twee edities uit te geven. Daarna moet het op eigen kracht kunnen. De eerste editie viel in augustus bij de ongeveer vierhonderd huizen van het dorp in de brievenbus. De tweede editie volgt begin volgend jaar. De reacties zijn positief. Inmiddels hebben diverse mensen en bedrijven hun financiële steun al toegezegd, waarmee de toekomst van het tijdschrift verzekerd lijkt.

Om voor een incidentele subsidie in aanmerking te komen leverde het drietal een goed uitgewerkte aanvraag in. Dit gaat makkelijk via de website van de Hollands Kroonse Uitdaging. Na de eerste beoordeling en goedkeuring door de manager van de Uitdaging wordt een aanvraag daarna doorgezet naar de door de gemeente ingestelde adviesraad. Deze adviesraad adviseert het bestuur van de Hollands Kroonse Uitdaging ten aanzien van een eventuele uitkering van een incidentele subsidie. In het geval van het drietal uit Barsingerhorn dus met positief resultaat.

De manager van de Hollands Kroonse Uitdaging werd uitgenodigd tijdens een redactievergadering om een exemplaar van het eerste tijdschrift in ontvangst te nemen. De initiatiefnemers waren daarbij welhaast nog enthousiaster dan voor de start. Enthousiasme dat versterkt wordt door de positieve respons van de Barsingerhorner gemeenschap.

Johan Hosmus, Frans van Zwam en Peter Schaerlaeckens

Het initiatief is de regionale pers ook niet ontgaan. In een paginagroot artikel in het Noordhollands Dagblad werd er aandacht gegeven aan het project.

Kijk voor alle informatie over de Hollands Kroonse Uitdaging op hollandskroonseuitdaging.nl.

Deel het bericht:
"Dorpstijdschrift voor Barsingerhorn"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

10 jaar ICT vanaf Morgen!

10 jaar ICT vanaf Morgen! Gefeliciteerd! Bedankt voor het fijne partnerschap. Lees alles over dit mooie bedrijf op ictvanafmorgen.nl.

Scroll naar boven