Dorpstijdschrift Barsingerhorn heeft bestaansrecht

13 februari 2023

Uit het lintdorp Barsingerhorn zijn de laatste jaren veel voorzieningen verdwenen. Daarmee ook mogelijkheden om het dorp en elkaar te leren kennen. Dit zette inwoners Frans van Zwam, Johan Hosmus en Peter Schaerlaeckens in 2021 in beweging om, onder de naam Van Kaai tot Tin, een periodiek voor Barsingherhorn te ontwikkelen. Daarbij in niet onbelangrijke mate geholpen door Jeanet Janssen, die de teksten redigeert.

Met behulp van de Hollands Kroonse Uitdaging was het mogelijk om via een incidentele subsidie de eerste twee edities uit te geven. Met als doel om het daarna op eigen kracht kunnen. Inmiddels is de vierde editie alweer uitgegeven. Diverse mensen en bedrijven zorgen voor voldoende financiële middelen, en daarmee draagvlak, waarmee de toekomst van het tijdschrift verzekerd lijkt.

Om voor een incidentele subsidie in aanmerking te komen leverde het drietal een goed uitgewerkte aanvraag in. Dit gaat makkelijk via de website van de Hollands Kroonse Uitdaging. Na de eerste beoordeling en goedkeuring ten aanzien van de door de Gemeente Hollands Kroon bepaalde criteria, wordt een aanvraag daarna doorgezet naar de door de gemeente ingestelde adviesraad. Deze adviesraad adviseert het bestuur van de Hollands Kroonse Uitdaging ten aanzien van een eventuele uitkering van een incidentele subsidie. Het bestuur neemt de uiteindelijke beslissing. In het geval van het drietal uit Barsingerhorn dus met positief resultaat.

Ook een idee waarmee Hollands Kroon beter of mooier wordt? Maar je weet niet of de Hollands Kroonse Uitdaging kan helpen? Kom dan naar Vrijdag Vraagdag. Vrijdag 17 februari van 17:00 tot 20:00 uur bij Paardensportvereniging Oude Veer in Van Ewijcksluis.

Deel het bericht:
"Dorpstijdschrift Barsingerhorn heeft bestaansrecht"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Piratenfeest voor De Sammeltjes

Match met Detectiespecialist DJ Laan De jaarlijkse Juffendag van Peuterschool De Sammeltjes uit Hippolytushoef ging dit jaar naar Speeltuin De

Code Oranje

Bewonersavond in Anna Paulowna gaat niet door op woensdag 10 juli ANNA PAULOWNA – In Anna Paulowna is een Leefbaarheidsonderzoek

Scroll naar boven