De Factorie en kantoor van Wonen Plus Welzijn geopend

11 september 2023

Een nieuwe locatie in Hollands Kroon voor Wonen Plus Welzijn. Deze organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunt was al actief in de gemeente, maar had hier geen fysieke locatie meer. Met het openen van een nieuw kantoor met de uitgebreide werkplaats De Factorie aan het spoor in Anna Paulowna hopen zij een nog grotere groep inwoners van dienst te kunnen zijn.

Wethouder Mary van Gent verzorgde de officiële opening van het nieuwe pand, en noemde Wonen Plus Welzijn een haast onmisbare partner voor de gemeente. Voor directeur Peter de Wit een kroon op het werk. “We zijn er erg blij mee. We doen erg veel, maar we hebben het voornamelijk te danken aan onze vrijwilligers. We hebben er in Hollands Kroon 400, en die doen ontzettend veel. Zij zijn toch wel onze kern.” Wonen Plus Welzijn ondersteund mensen die om verschillende redenen niet volledig deel uitmaken van de maatschappij, en hier wel behoefte aan hebben. “Het is voornamelijk voor mensen die moeite hebben om aansluiting te vinden bij de samenleving. Meestal duurt een traject een jaar, en we zien dat mensen vaak erg opbloeien.”

Mensen die zich aanmelden worden begeleid door welzijnsconsulenten. Caroline de Vries is één van hen, en vertelt hoe zo’n traject in zijn werk gaat. “Wij helpen mensen in de eerste trede. Dat zijn mensen die om wat voor reden dan ook thuis zijn komen te zitten. Wij helpen ze op weg met bijvoorbeeld werknemersvaardigheden.” Vooral hierbij komt de nieuwe locatie goed van pas. In Schagen heeft de organisatie al een werkleerbedrijf, waar mensen laagdrempelig aan de slag kunnen. Hollands Kroon is nu ook zo’n locatie rijker. De Wit: “Je wilt zorgen dat iedereen in de gemeente er bij gaat horen. Dat iedereen deel uit maakt van de samenleving, dat is eigenlijk de doelstelling”.

Bron: Regio Noordkop

Hulp via de Hollands Kroonse Uitdaging

De Hollands Kroonse Uitdaging kon met maar liefst zes matches hulp bieden aan De Factorie. Zo werd er een match gemaakt met de smoothie-bike via Team Sportservice, wist Hayke Burghout van Burghout Design en Druk de vraag naar een Bravilor koffiezetter in te vullen, kwam er via Dennis de Hollander van Kroonkeukens een keukenblok, mocht er uitgezocht worden in het assortiment van Kringloopwinkel Twice van Bart Visser, waren Brigitte en Jace van ATJ Owls met hun uilen aanwezig en werd via bemiddeling van de Uitdaging de bovenstaande reportage gemaakt door Regio Noordkop.

Caroline de Vries van Wonen Plus Welzijn bij het door Kroonkeukens gegeven en geïnstalleerde keukenblok.

Koffiezetter via Hayke Burghout van Burghout Design en Druk.
Divers meubilair en accesoires via Bart Visser van Kringloopwinkel Twice.
Jace en Brigitte met de uilen van ATJ Owls.

Deel het bericht:
"De Factorie en kantoor van Wonen Plus Welzijn geopend"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Fotomatch met Gerda

Gerda Venema is matchgroeplid van de Hollands Kroonse Uitdaging. Als fotografe legde ze het bestuur, de matchgroep en de manager

Scroll naar boven