Bomen via Van Der Jagt van Wieringerwerf naar Slootdorp

Tijdens de Beursvloer Hollands Kroon in 2023 maakte Pieter van der Jagt een match met De Meertuin in Slootdorp. Pieter bood aan om een aantal bomen, die anders gekapt zouden worden, bij de school in Slootdorp te herplanten. Op die manier hoeven gezonde bomen niet gerooid te worden, maar krijgen ze een tweede leven.

Pieters bedrijf Van Der Jagt Cultuurtechniek heeft daarvoor speciale bomenverplantmachines. Het bedrijf is specialist in het verplaatsen van bomen. Dat doet het bedrijf voor meerdere gemeentes in Nederland. Ook buiten de landsgrenzen wordt deze expertise ingehuurd.

Op bijgaande foto’s is de herplant in Slootdorp in beeld, deze bomen kwamen uit Wieringerwerf. Voor de leerlingen van De Meertuin een spectaculair schouwspel. In de link onder de foto’s een artikel over dit onderwerp dat op 5 maart in de Schager Courant verscheen.

Artikel Schager Courant:

noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20240304_53630710

Op 20 maart een nieuwe Beursvloer Hollands Kroon

Ook dit jaar houdt de Hollands Kroonse Uitdaging weer een Beursvloer Hollands Kroon. Op woensdag 20 maart in RSG Wiringherlant. Meer informatie over de beursvloer is op de website van de Hollands Kroonse Uitdaging te lezen. Aanmelden als deelnemer kan via deze link.

Scroll naar boven