Boeken voor kinderen vinden grif aftrek

20 december 2023

De Hollands Kroonse Uitdaging kreeg via de Nederlandse Uitdaging een prachtig aanbod. Een grote hoeveelheid boeken die de leesvaardigheid kunnen bevorderen. Deze donatie komt van VBK Media / KokBoekencentrum Uitgevers, in samenwerking met het Centraal Boekhuis. Het gaat om het boek De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy. In het Nederlands vertaald door Arthur Japin. Deze actie is geheel in de geest van de auteur die zich in eigen land inzet voor leesbevordering onder kinderen. Boeken helpen kinderen zichzelf en de wereld te ontdekken en nodigen hen uit om na te denken over hun eigen welzijn, vertelde hij in een interview.

Omdat de Hollands Kroonse Uitdaging meer dan duizend boeken kreeg werd er samenwerking gezocht met het Boetje van Present in Middenmeer. Daar zijn de boeken opgeslagen en worden ze onder de doelgroep uitgedeeld. Inmiddels hebben onder andere de voedselbank, jeugdzorgorganisaties, kinderopvangorganisaties, Team Sportservice, particulieren en scholen boeken ontvangen. Ook interesse in één of meerdere boeken? Neem dan contact op met de Hollands Kroonse Uitdaging via info@hollandskroonseuitdaging.nl.

Op bijgaande foto staan Miranda Pronk van Parlan en Monique De Vries-Bosmans van Het Boetje van Present. Parlan biedt hulp en behandeling aan kinderen en jongeren in Noord-Holland die door complexe problematiek of situatie in hun ontwikkeling worden bedreigd. Ook zij hadden een goede bestemming voor de boeken.

Zie ook: hollandskroonseuitdaging.nl/groep-4-obs-t-span-blij-met-de-jongen-de-mol-de-vos-en-het-paard/

Deel het bericht:
"Boeken voor kinderen vinden grif aftrek"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

10 jaar ICT vanaf Morgen!

10 jaar ICT vanaf Morgen! Gefeliciteerd! Bedankt voor het fijne partnerschap. Lees alles over dit mooie bedrijf op ictvanafmorgen.nl.

Scroll naar boven