Boeken naar de VoorleesExpress

4 januari 2024

De Hollands Kroonse Uitdaging kreeg eind vorig jaar via de Nederlandse Uitdaging een prachtig aanbod. Een grote hoeveelheid boeken die de leesvaardigheid kunnen bevorderen. Deze donatie komt van VBK Media / KokBoekencentrum Uitgevers, in samenwerking met het Centraal Boekhuis. Het gaat om het boek De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy. In het Nederlands vertaald door Arthur Japin. Deze actie is geheel in de geest van de auteur die zich in eigen land inzet voor leesbevordering onder kinderen.

Omdat de Hollands Kroonse Uitdaging meer dan duizend boeken kreeg werd er samenwerking gezocht met Het Boetje van Present in Middenmeer. Daar zijn de boeken opgeslagen en worden ze onder de doelgroep uitgedeeld. Inmiddels hebben onder andere de voedselbank, jeugdzorgorganisaties, kinderopvangorganisaties, Team Sportservice, scholen en particulieren boeken ontvangen. 

Ook Humanitas Kop van Noord-Holland heeft een grote stapel boeken mogen ontvangen. Deze zullen worden gebruikt bij de VoorleesExpress. Bij de VoorleesExpress leest een voorleesvrijwilliger voor aan de kinderen van ouders die de Nederlandse taal nog niet goed machtig zijn. Ouders leren daarbij met het kind mee. Waardoor niet alleen het kind, maar ook de ouders zich beter kunnen redden. Lees hier meer over op de website van Humanitas.

Foto van de de website van Humanitas Kop van Noord-Holland.

De voorraad boeken begint nu snel te slinken. Ook interesse in één of meerdere boeken? Neem dan contact op met de Hollands Kroonse Uitdaging via info@hollandskroonseuitdaging.nl.

Op bijgaande foto’s, gemaakt door Dominique Groen van Het Boetje van Present, is projectcoördinator Daniek Peereboom van Humanitas te zien tijdens het ophalen van de boeken.

Deel het bericht:
"Boeken naar de VoorleesExpress"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

10 jaar ICT vanaf Morgen!

10 jaar ICT vanaf Morgen! Gefeliciteerd! Bedankt voor het fijne partnerschap. Lees alles over dit mooie bedrijf op ictvanafmorgen.nl.

Scroll naar boven