Blauwe Uur Run Op Wieringen

6 november 2023

Bericht van facebook.com/OpWieringen.

Blauwe Uur Run Op Wieringen

Vorig weekend hebben we met Op Wieringen twee prachtige runs gelopen. Alle twee lekker kleinschalig en geheel in de intieme sfeer van het geheime eiland. Zaterdag stond de Blauwe Uur Run op het programma. En zondag de Open Trainingsrun in het kader van de start van de wintertijd.

Hier het verslag van de zaterdag:

Voor de Blauwe Uur Run verzamelen zich zaterdagochtend om 06:00 uur negen hardlopers bij de praktijk van Op Wieringen op het Molenveld. Het is pikkedonker. We gaan van start en lopen door het Kooibos, langs de Wierdijk naar het Lutjestrand. De paadjes slechts verlicht door de maan die af en toe door de bewolking heen probeert te breken. In de stilte van de nacht klinkt het ritme van onze voetstappen als een symfonie, hier en daar aangevuld met coupletje van ritselende blaadjes, kwetterende rotganzen en een kukelende haan. Even voor achten lopen we in oostelijke richting langs de Waddenzee de zonsopkomst tegemoet. Daar, achter dijk, komt het Blauwe Uur ineens tot leven. De schemering kleurt de lucht boven het wad schitterend blauw. Het lichtspel duurt slechts enkele minuten. Daarna is het rustig doorlopen, wachten totdat de dag echt begint en de gouden bol zich aan de horizon laat zien. Op Stroe houden we kort even rust. De een schiet nog een paar foto’s, een ander neemt een slok water. Bij het Heidens Kapelletje ontstaat een gesprekje over Lei-lijnen en de symboliek van het varkentje boven de deur. De zon houdt zich verscholen achter dikke wolken. Dan vervolgen we ons pad richting Hippo. Nog even slingerend over Noordburen, langs de begraafplaats, lopen we terug naar het dorp. Via de hoofdstraat, waar het dorp langzaam tot leven komt, door naar de Beltstraat en de Belt. Even na 09:00 uur hebben we 21 kilometer op de teller staan. Alle negen runners hebben de Blauwe Uur Run volbracht.

In de tuin van een voormalige garage in de Belt staat De Kas. Normaalgesproken podium voor kleinschalige concerten, zanglessen en workshops. Deze ochtend worden we hier warm ontvangen door gastvrouw Dina. Het kacheltje brandt en de tafel is bijzonder sfeervol gedekt voor een uitgebreid ontbijt. Het uitzicht over de weilanden, de grazende paarden en in de verte de waddenzeedijk maken het plaatje compleet. Terwijl wij genieten van verse streekproducten vertelt Dina in een heel persoonlijk verhaal over het ontstaan van De Kas, en hoe de rust en de ruimte van Wieringen haar inspireerde voor haar nieuwe muziekalbum Medisyn. De “match” voor deze unieke plek kwam overigens tot stand na een tip van Edwin Wittink, manager van de Hollands Kroonse Uitdaging. Als de calorieën én de vitamine-W (Wieringen / Waddenzee) zijn aangevuld sluiten we de Blauwe Uur Run af en keert iedereen huiswaarts. Het was een unieke ervaring waarbij zelfs voor geboren en getogen Wieringers het eiland blijft verrassen met onontdekte plekjes.

Aan @dekas en @dinamusic veel dank voor je gastvrijheid, aan @hollandskroonseuitdaging grote dank voor de tip om ons in contact te brengen met De Kas, en een dikke dankjewel aan de hardlopers van de Blauwe Uur Run. Scroll nog een keertje door de foto’s en geniet nog heel lang na van deze unieke belevenis.

Het verslag van de run op zondag volgt op de Facebookpagina van Op Wieringen.

Deel het bericht:
"Blauwe Uur Run Op Wieringen"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Speeltuin Elzenhof Middenmeer open!

In Middenmeer hebben de buurvrouwen Grietje de Haan-Nicolai en Sharon van Bodegom-Mes in de Elzenhof een buurtspeeltuin gerealiseerd. Met veel

Vrijwilligersdag Hippo – met updates

Bericht van Noordkopvoorelkaar op Facebook: Noordkopvoorelkaar is met Hollands Kroonse Uitdaging en 2 anderen. Kom langs en ontdek nieuwe mogelijkheden! Op zaterdag 25 mei

Scroll naar boven