Biljart is kers op de taart van Seniorenvereniging De Kroon

7 oktober 2020

Seniorenvereniging De Kroon uit Middenmeer resideert al weer enige tijd in het gelijknamige wijksteunpunt in De Kroonwaard in Middenmeer. En daar hebben ze het prima voor elkaar. Met veel eigen inzet is er een bloeiende ontmoetingsplaats gecreëerd waarbinnen de doelgroep aan diverse activiteiten kan deelnemen. En ook als er geen activiteit is, is er de mogelijkheid voor inloop en tijd voor een kopje koffie met een goed gesprek. Het is een bindende factor voor de gemeenschap. En met zo’n 170 leden voorziet het duidelijk in een behoefte. Het moge duidelijk zijn dat dit in de Week tegen Eenzaamheid een prima voorbeeld is van hoe het moet.

Al geruime tijd leefde er onder meerdere bezoekers de wens om een biljart te hebben. Zodat de liefhebbers van de sport op het, in dit geval blauwe, laken ook in De Kroon aan hun trekken konden komen. Daarom werd er gezocht naar een tweedehands biljart en gekeken hoever de financiële polsstok reikte.

Toen bleek dat de financiële middelen daarvoor bijna toereikend waren werd voor het ‘laatste stootje’ een beroep gedaan op een incidentele subsidie bij de Hollands Kroonse Uitdaging. De aanvraag voldeed aan de criteria en werd, mede gezien het feit dat de vereniging al heel veel zelfwerkzaamheid aan de dag heeft gelegd, gehonoreerd.

Op maandag 5 oktober werden de eerste caramboles op het nieuwe biljart gemaakt door de leden Henk en Nico. Precies in de Week tegen Eenzaamheid, de week waar zowel de Gemeente Hollands Kroon als de Hollands Kroonse Uitdaging zich sterk voor heeft gemaakt. Een glunderende secretaris en waarnemend voorzitter René Verberne wist de aanschaf van het biljart mooi te omschrijven. “Dit is echt de kers op de taart.”

Henk en Nico met de keuen in de hand. Op de achtergrond diverse leden van Seniorenvereniging De Kroon gezellig aan de koffie.

Deel het bericht:
"Biljart is kers op de taart van Seniorenvereniging De Kroon"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Speeltuin Elzenhof Middenmeer open!

In Middenmeer hebben de buurvrouwen Grietje de Haan-Nicolai en Sharon van Bodegom-Mes in de Elzenhof een buurtspeeltuin gerealiseerd. Met veel

Vrijwilligersdag Hippo – met updates

Bericht van Noordkopvoorelkaar op Facebook: Noordkopvoorelkaar is met Hollands Kroonse Uitdaging en 2 anderen. Kom langs en ontdek nieuwe mogelijkheden! Op zaterdag 25 mei

Scroll naar boven