Bijeenkomst voor jongeren uit Hollands Kroon

Maandag 6 september van 18.30-20.30 uur organiseren 5 enthousiaste jongeren uit Hollands Kroon een bijeenkomst voor jongeren uit Hollands Kroon. Deze bijeenkomst is naar aanleiding van resultaten van een onderzoek onder jongeren. Hierin gaven zij aan graag activiteiten zoals sporttoernooien en festivals, die de gemeente organiseert te zien. Zij vragen jongeren hun ideeën hierover met ons te delen. Voor de bijeenkomst kunnen jongeren tussen de 16 en 27 jaar zich aanmelden.

Hierbij de video oproep!

Waarom deze bijeenkomst?

Op 8 juli presenteerde het jongerenonderzoeksteam de resultaten van een onderzoek onder jongeren. Dit deden zij aan burgemeester Rian van Dam en wethouder Mary van Gent. In het onderzoek werd jongeren gevraagd wat voor activiteiten zij graag georganiseerd zien door de gemeente. Dit onderzoek voerden zij uit na een oproep van Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Zij riepen op om activiteiten voor jongeren te organiseren nadat zij door corona lange tijd thuis hebben gezeten.

Zij vinden het belangrijk dat de activiteiten passen bij de wensen van jongeren. Daarom vragen ze hen om hier over mee te denken. Zij hebben ten slotte de beste ideeën van wat ze graag willen.

Wat bespreken we tijdens de bijeenkomst?

Deze bijeenkomst willen zij samen met de jongeren in gesprek over diverse onderwerpen. Denk hierbij aan: hoe moet het jongerenplatform eruit komen te zien? Wat voor rol wil je als jongere hebben in de toekomst? Aan wat voor activiteiten heb je als jongeren nu behoefte aan? Hoe denk jij als jongere hoe wij een stabiele jongerengemeenschap creëren binnen onze gemeente?

De wens is een fysieke bijeenkomst

Omdat jongeren erg veel behoefte hebben aan fysiek contact, hebben zij de wens om een fysieke bijeenkomst te organiseren. Een fysieke bijeenkomst met hapjes en drankjes! Door de verscherpte maatregelen is dit momenteel nog wat onzeker. Als de bijeenkomst fysiek mogelijk is, vindt het plaats in De Verwachting 1, 1761 VM in Anna Paulowna. Ook is er een optie om dan online via Microsoft Teams aanwezig te zijn. Mocht het vanwege corona niet mogelijk zijn om fysiek bij elkaar te komen dan organiseren ze de bijeenkomst helemaal online via Teams. Ze laten dit zo vroeg mogelijk weten.

Interesse of meer informatie?

Wil jij je mening geven en meedenken voor alle jongeren in de gemeente? Ben jij een jongere uit de gemeente Hollands Kroon en ben je beschikbaar op maandag 6 september van 18.30 tot 20.30 uur? Meld je dan aan via www.hollandskroon.nl/jongerenparticipatie.

 

Scroll naar boven