Bewoners Tuinfluiter in Nieuwe Niedorp blij met speeltuin

27 mei 2024

NIEUWE NIEDORP – Op zaterdag 18 mei is de speeltuin in De Tuinfluiter in Nieuwe Niedorp feestelijk heropend. Met een rommelmarkt, een straatbarbecue en het doorknippen van een lintje werd de nieuwe speeltuin in gebruik genomen.

In samenspraak met de gemeente maakten ouders en kinderen in de straat een nieuwe indeling voor de speeltuin. Vervolgens moest een deel van het geld bijeen gebracht worden om de plannen te kunnen realiseren, waarvoor de buurt vorig jaar een rommelmarkt organiseerde en fondsen aanschreef. 

Bij de plannen stond natuurlijk het speelplezier voorop van kinderen van deze en volgende generaties, maar ook de mogelijkheid elkaar te ontmoeten. Tussen de speeltoestellen is dan ook ruimte om te zitten voor een goed gesprek. Een van de bewoners die open staat voor zo’n goed gesprek is Laura Franke-Houtenbos. Zij vertelt enthousiast: “De Tuinfluiter kan voorlopig weer voort. Het is hier echt een gezellige buurt en daar hoort een fijne speeltuin bij.” Zelf heeft ze een zoon die graag buiten is. “Onze zoon Roy speelt graag buiten, alleen of met andere kinderen. Hij keek erg naar de nieuwe speelplaats uit.” 

Aan de bewoners is ook een schone taak toebedeeld om de speeltuin netjes te houden. Ada van de Wal –Spaansen kijkt graag om naar het welzijn van een ander. “Mijn man Jan en ik zijn al even gepensioneerd, maar gelukkig nog fit genoeg om af en toe de plantsoenen in de straat bij te houden.” Meerdere buurtbewoners nemen de moeite om de straat leefbaar te houden en dragen zo ook bij aan de sociale controle. “Voor onze kinderen hoeven we het niet te doen,” vervolgt Ada lachend, “en ook voor onze kleinkinderen niet. Maar als onze áchterkleinkinderen in de Tuinfluiter zijn, kunnen ze mooi spelen in de nieuwe speeltuin.” 

Niet voor iedereen stond de renovatie hoog op de prioriteitenlijst, maar door de positieve boodschap die het gezamenlijke project uitstraalt is het wel een mooie opening om meer naar elkaars wensen te luisteren. Corine de Niet: “We hebben met een aantal van onze buren de rommelmarkt georganiseerd, een buurtbarbecue gehouden (gewonnen bij de plaatselijke Jumbo) en mijn man heeft diverse fondsen aangeschreven om bij te dragen.” De buurt heeft aangetoond dat samen de schouders ergens onder zetten leidt tot mooie resultaten. 

Voor de financiële bijdragen aan de speeltuin is de Tuinfluiter dankbaar voor de hulp van Nh1816 Verzekeringen, de Hollands Kroonse Uitdaging, W&Z hypotheken verzekeren, het VSB fonds, Coöperatie Rabobank en de gemeente Hollands Kroon. Ook de samenwerking met Vrienden Park de Meet heeft bijgedragen aan het slagen van de plannen. 

Wil je de speeltuin van de Tuinfluiter bewonderen, kom dan eens een kijkje nemen in de straat en vergeet je (achter-klein)kind niet mee te nemen.

Deel het bericht:
"Bewoners Tuinfluiter in Nieuwe Niedorp blij met speeltuin"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Fotomatch met Gerda

Gerda Venema is matchgroeplid van de Hollands Kroonse Uitdaging. Als fotografe legde ze het bestuur, de matchgroep en de manager

Scroll naar boven