Bevriende ondernemers regelen helmen voor Bobteam Post

23 oktober 2023

Unieke match tussen Stichting Bobteam Post en Hollands Kroonse ondernemers

HIPPOLYTUSHOEF – Soms gebeuren er dingen die je doen beseffen hoe bijzonder lokale gemeenschappen kunnen zijn. Onlangs heeft de Hollands Kroonse Uitdaging, onder leiding van Edwin Wittink, een bijzondere match mogelijk gemaakt die laat zien hoe mensen in onze gemeente samenwerken en elkaar helpen. Deze bijzondere samenwerking begon met een hulpvraag van bobsleepiloot Robin Post uit Wieringerwerf, die motorhelmen nodig had voor haar bobsleeteam.

Robin is een gedreven atleet met een olympische droom in een sport die in Nederland nauwelijks ondersteuning kent. Zij had voor haar team goede, lichte, aerodynamische en veilige motorhelmen nodig voor bescherming tijdens trainingen en wedstrijden. Robins zoektocht naar deze helmen bracht haar opnieuw in contact met de Hollands Kroonse Uitdaging, een organisatie die bemiddelt tussen lokale ondernemers en verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven. Eerder zorgde Edwin van de Hollands Kroonse Uitdaging ook al voor een match tussen Bobteam Post en notaris Jacqueline Wegink van Welkers Notarissen en ook nu was hij weer enthousiast.

Edwin wist dat er iemand in de gemeenschap was die wellicht ook met deze hulpvraag goed kon helpen. Hij nam contact op met Dirk Vink van Moto Hippo in Hippolytushoef en legde de situatie uit. Dirk, een lokale ondernemer met een hart voor de gemeenschap, was meteen enthousiast en bereid om te helpen. Robin bracht daarna een bezoek aan Moto Hippo om het verhaal persoonlijk aan Dirk uit te leggen. De ontmoeting was goed en bracht Dirk op ideeën. Hij wendde zijn eigen netwerk aan en zo geschiedde het dat er maar liefst 6 hoogwaardige Shoei-helmen geregeld werden voor Robin en haar bobsleeteam.

Deze unieke match is het gezamenlijke werk van bevriende lokale ondernemers die deel uitmaken van de Wieringer en daarmee ook de Hollands Kroonse gemeenschap. Francis Scheerstra van Hubo Anna Paulowna, Klaas Jan Klein, een hovenier uit Hippolytushoef, Pieter Klein, een zelfstandige in de bouw uit Hippolytushoef en Bart Visser van Kringloopwinkel Twice uit Hippolytushoef bundelden door toedoen van Dirk Vink van Moto Hippo hun krachten. Hun vrijgevigheid en inzet hebben deze match tot een succes gemaakt.

Naast deze ondernemers die zich hebben ingezet voor de helmen, hebben ook Lars en Alexander de Groote van AdviesGroep Wieringen een belangrijke rol op zich genomen. Zij zullen de boekhouding van Stichting Bobteam Post op zich nemen. Deze waardevolle bijdrage zal ervoor zorgen dat de stichting elk jaar over een overzichtelijk financieel verslag beschikt.

Foto: Jop van den Esschert

Als blijk van dank heeft Robin de ondernemers bedankt door een presentatie met een kleine bobsleeclinic te verzorgen. Deze samenwerking toont aan dat als mensen in Hollands Kroon hun krachten bundelen, er niets onmogelijk is. Een uniek verhaal dat misschien anderen zal inspireren om ook de krachten te bundelen en zo een positieve bijdrage te leveren aan de lokale gemeenschap. Vertegenwoordigers van bedrijven, verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven die daar ideeën over hebben kunnen contact opnemen met de Hollands Kroonse uitdaging.

Foto’s: Edwin Wittink

Deel het bericht:
"Bevriende ondernemers regelen helmen voor Bobteam Post"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Speeltuin Elzenhof Middenmeer open!

In Middenmeer hebben de buurvrouwen Grietje de Haan-Nicolai en Sharon van Bodegom-Mes in de Elzenhof een buurtspeeltuin gerealiseerd. Met veel

Vrijwilligersdag Hippo – met updates

Bericht van Noordkopvoorelkaar op Facebook: Noordkopvoorelkaar is met Hollands Kroonse Uitdaging en 2 anderen. Kom langs en ontdek nieuwe mogelijkheden! Op zaterdag 25 mei

Scroll naar boven