Beursvloer Hollands Kroon levert recordaantal matches op

31 maart 2022

De vierde Beursvloer Hollands Kroon, die op woensdag 30 maart in RSG Wiringherlant is  gehouden, heeft 133 matches opgeleverd. Deze matches vertegenwoordigen een waarde van €66.010. Daarmee neemt het aantal matches ieder jaar toe. De organiserende stichting De Hollands Kroonse Uitdaging is zeer tevreden met dit resultaat.

Brandstof voor de samenleving

De beursvloer kon dit jaar weer fysiek doorgang vinden en trok veel deelnemers met aanbod en vraag. Edwin Wittink, de manager van de Uitdaging, reageerde opgetogen. “De dynamiek van een echte ontmoeting is virtueel niet na te bootsen. Er gebeurt nu zoveel meer. Er worden contacten gelegd en matches gemaakt wat je van achter een beeldscherm niet lukt. Zoveel deelnemers en resultaat. Dat geeft energie. Een evenement als dit is brandstof voor de samenleving.”

Met 133 matches op de beursvloer is de Hollands Kroonse Uitdaging alweer goed op weg om het record aantal matches van vorig jaar te overtreffen.  “Toen hadden we er in totaal 210, waarvan de helft op de beursvloer werd gemaakt. Matchen zonder geld is waar de Uitdaging voor is opgericht. Daarnaast verwerken wij in Hollands Kroon ook incidentele subsidies van de Gemeente Hollands Kroon. Die samenwerking met de gemeente is een mooie aanvulling op ons werk. Daardoor kunnen we veel verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties helpen. Hoe het allemaal werkt zie je op onze website. We hebben er zelfs een animatie over laten maken. Als je die bekijkt, begrijp je het in 1 minuut en 28 seconden.”

Samenwerking

Wiringherlant was dit jaar voor het eerst het toneel van de beursvloer. Deze samenwerking ging verder dan alleen het beschikbaar stellen van de ruimte. De school wil graag in verbinding zijn met de maatschappij en het bedrijfsleven. En daar was dit een uitgelezen mogelijkheid voor. Medewerkers en leerlingen hielpen bij de organisatie en uitvoering. Van hulp bij de organisatie, op- en afbouw, ontvangst van de deelnemers tot de gehele catering. “Dat hebben ze echt prima gedaan. Nu doen we al vaker projecten samen met Wiringherlant. Om deze samenwerking tot uiting te laten komen hebben we Wiringherlant tot Partner van de Hollands Kroonse Uitdaging benoemd. Binnenkort hangt ons bordje in de hal, tussen alle partijen waarmee ze samenwerken.”

Club van 100

Veel mensen denken ten onrechte dat de Hollands Kroonse Uitdaging een onderdeel van de gemeente is. “Nee, dat is niet zo. We hebben een hele goede band met de gemeente, en we werken goed samen, maar we zijn een onafhankelijke stichting. Om ons werk te kunnen doen en dingen zoals deze beursvloer te kunnen organiseren zijn wij financieel afhankelijk van onze founders en vrienden. Daar is nog een inkomstenbron bijgekomen. De Club van 100. Die is vandaag gelanceerd. Voor honderd euro per jaar kan ieder bedrijf of particulier ons werk steunen. We hebben sinds vandaag vier leden. Een mooie start, maar meer aanmeldingen zijn welkom.”  

Vraag en aanbod

Tijd om op de lauweren te rusten is er niet voor de organisator. Het matchen van vraag en aanbod gaat door. “Verenigingen en stichtingen mogen hun vragen altijd kenbaar maken en bedrijven die willen helpen of aanbod hebben natuurlijk ook. Ze hoeven niet te wachten tot de volgende beursvloer.”

Foto: Pulse Visuals – Jeff Hofstede

Meer foto’s op de Facebook-pagina van Kenneth Stamp.

Deel het bericht:
"Beursvloer Hollands Kroon levert recordaantal matches op"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Expeditie Slootdorp

Zaterdag 20 juli houdt Slootdorps Belangen Expeditie Slootdorp. Dit is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Iedereen kan

Piratenfeest voor De Sammeltjes

Match met Detectiespecialist DJ Laan De jaarlijkse Juffendag van Peuterschool De Sammeltjes uit Hippolytushoef ging dit jaar naar Speeltuin De

Code Oranje

Bewonersavond in Anna Paulowna gaat niet door op woensdag 10 juli ANNA PAULOWNA – In Anna Paulowna is een Leefbaarheidsonderzoek

Scroll naar boven