Basketbalveld in Hippolytushoef wordt na flinke opknapbeurt heropend

Zaterdag 8 oktober om 13:00 uur wordt het geheel opgeknapte basketbalveld aan De Weel in Hippolytushoef met een raak schot door de basket van Wethouder Mary van Gent heropend. Hierna zal er door de jeugd van de plaatselijke basketbalvereniging Break Out ‘88 een onderlinge partij worden gespeeld.

Het begon met een bericht op Facebook: “Wie wil er mee helpen aan het opknappen van het basketbalveldje aan de Weel in Hippo?”. Edwin Wittink van de Hollands Kroonse Uitdaging las het bericht en benaderde meerdere partijen en er ontstond een breed gedragen initiatief. 

Hij bracht Team Kernbeheer van de Gemeente Hollands Kroon, Basketbalvereniging Break Out ’88 en diverse vrijwilligers bij elkaar. In gezamenlijkheid werden de plannen en voorbereidende werkzaamheden gepland en uitgevoerd. De vrijwilligers van Break Out ’88 zorgen er met materiaal van Ten Brinke Bestratingen voor dat het oude veld verwijderd werd. Financiële ondersteuning werd gevonden in bijdragen van Team Kernbeheer, Sportakkoord Hollands Kroon, de Hollands Kroonse Uitdaging en Basketbalvereniging Break Out ’88. Daarna konden opdrachten gegeven worden aan Ten Brinke Bestratingen voor het aanleggen van het nieuwe veld en aan Heijmans voor de belijning. Al met al ligt er een prachtig nieuw basketbalveld waarop eenieder lekker een balletje kan gooien en waar Break Out ’88 in de zomer buitentrainingen voor de jeugd verzorgd.

De opening zal verzorgd worden door wethouder Mary van Gent van de gemeente Hollands Kroon samen met initiatiefnemer Stef de Bueger, Johan Krikke (voorzitter Break Out ’88), Edwin Wittink (Hollands Kroonse Uitdaging) en Marco de Vries (Team Kernbeheer). Als de wethouder het veld officieel heeft geopend wordt er door de jeugd van Break Out ’88 een onderlinge partij gespeeld. Uiteraard is jeugd die niet lid is van de plaatselijke basketbalvereniging ook van harte uitgenodigd om lekker mee te basketballen.

Scroll naar boven