Basketbalveld Hippolytushoef officieel geopend

Wethouder Mary van Gent van de Gemeente Hollands Kroon heeft het volledig opgeknapte basketbalveld aan De Weel in Hippolytushoef heropend. Dit deed zij met een raak schot door de basket. Het breed gedragen project heeft in zo’n anderhalf jaar zijn beslag gekregen.

Het begon met een bericht van Stef de Bueger op Facebook: “Wie wil er meehelpen aan het opknappen van het basketbalveldje aan de Weel in Hippo?”. Edwin Wittink van de Hollands Kroonse Uitdaging las het bericht, benaderde meerdere partijen en er ontstond een breed gedragen initiatief. Hij bracht Team Kernbeheer van de Gemeente Hollands Kroon, Basketbalvereniging Break Out ’88 en diverse vrijwilligers bij elkaar. In gezamenlijkheid werden de plannen en voorbereidende werkzaamheden gepland en uitgevoerd. De vrijwilligers van Break Out ’88 zorgden er met materiaal van Ten Brinke Bestratingen voor dat het oude veld verwijderd werd. Financiële ondersteuning werd gevonden in bijdragen van Team Kernbeheer, de Hollands Kroonse Uitdaging, Sportakkoord Hollands Kroon en Basketbalvereniging Break Out ’88. Ook kwam er spontane financiële ondersteuning van Senioren Hollands Kroon. Daarna konden opdrachten gegeven worden aan Ten Brinke Bestratingen voor het aanleggen van het nieuwe veld en aan Heijmans voor de belijning. Al met al ligt er een prachtig nieuw basketbalveld waarop iedereen lekker een balletje kan gooien en waar Break Out ’88 in de zomer buitentrainingen voor de jeugd gaat verzorgen.

Tijdens de opening werd er gesproken door Johan Krikke, de voorzitter van Break Out ’88, initiatiefnemer Stef De Bueger, Edwin Wittink van de Hollands Kroonse Uitdaging en Wethouder Mary van Gent. Na het rake schot van de wethouder werd op het veld direct een onderlinge partij gespeeld door diverse basketballiefhebbers.

Van links naar rechts: een toevallige voorbijganger, Marco de Vries, Edwin Wittink, Johan Krikke, Mary van Gent, Henri Westra en Stef de Bueger.
Foto: Henk-Jan Wittink – Wieringernieuws.

Bij de opening waren diverse vertegenwoordigers van de media aanwezig. Hieronder de geplaatste artikelen. Deze worden aangevuld.

regionoordkop.nl
noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20221008_66134144

wieringernieuws.nl/nieuws/38705/Basketbalveld_geopend_aan_De_Weel.html

Scroll naar boven