Basketbalveld aan De Weel in Hippolytushoef wordt opgeknapt

14 februari 2022

Tijdens de Beursvloer Hollands Kroon in 2021 kwam Stef de Bueger met de vraag of het basketbalveld aan De Weel in Hippolytushoef opgeknapt kon worden. Dit is een veld dat door vele liefhebbers gebruikt wordt, maar zijn beste tijd wel gehad heeft. Zomers wordt er door Basketbalvereniging Break Out ’88 getraind. En vele vriendschappelijke wedstrijdjes worden er gespeeld. Voldoende draagvlak voor deze voorziening dus.

Deze vraag werd door Edwin Wittink van de Hollands Kroonse Uitdaging neergelegd bij Marco de Vries van Kernbeheer Hollands Kroon. Die gaf aan dat voor een dergelijke vraag het draagvlak en zelfwerkzaamheid belangrijk zijn. Voor beide punten werd contact gezocht met Break Out ’88, in de persoon van voorzitter Johan Krikke. Die was direct enthousiast. Dat het veld veel gebruikt wordt kon hij snel duidelijk maken en de vraag of de vereniging zich er voor in wilde zetten werd positief beantwoord.

In het afgelopen jaar zijn de drie bovenstaande partijen met de wensen aan de slag gegaan. Na een goede inventarisatie en de bijbehorende begroting is er gezocht naar dekking voor deze plannen. Vele fondsen zijn, vaak tevergeefs, aangeschreven. En er is gekeken of zaken ook goedkoper konden. Uiteindelijk is het gelukt. Kernbeheer Hollands Kroon neemt het grootste gedeelte van de kosten voor haar rekening. Ook de Hollands Kroonse Uitdaging kon helpen met een incidentele subsidie. Break Out ’88 deed daarnaast letterlijk een duit in het zakje en zal daarnaast helpen met fysieke arbeid.

Om het geheel goed af te stemmen is er onlangs een vergadering gehouden bij Ten Brinke Bestratingen in Hippolytushoef, die het project gaan uitvoeren. Robbin van Biljouw van Ten Brinke en kernbeheerders Hans Oldersma en Marco de Vries – via beeldverbinding aanwezig – lichtten de plannen toe. Toen het op de zelfwerkzaamheid aankwam waren Stef en Johan aan zet. Daarbij zullen zij geholpen worden door de Firma Ten Brinke die gratis materiaal en machines beschikbaar stelt waardoor de werkzaamheden vlot kunnen verlopen.

Op zaterdag 19 februari zal met de werkzaamheden begonnen worden. Wij houden een ieder via onze media op de hoogte.

Zie voor de vraag van Stef ook de uitzending van de Beursvloer Hollands Kroon 2021 op het YouTube-kanaal van Regio Noordkop, vanaf ongeveer 23:30 komt deze in beeld.

Op de foto Edwin, Johan en Stef in de kantine van Ten Brinke Betratingen. Foto: Robbin van Biljouw.

Deel het bericht:
"Basketbalveld aan De Weel in Hippolytushoef wordt opgeknapt"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Expeditie Slootdorp

Zaterdag 20 juli houdt Slootdorps Belangen Expeditie Slootdorp. Dit is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Iedereen kan

Piratenfeest voor De Sammeltjes

Match met Detectiespecialist DJ Laan De jaarlijkse Juffendag van Peuterschool De Sammeltjes uit Hippolytushoef ging dit jaar naar Speeltuin De

Code Oranje

Bewonersavond in Anna Paulowna gaat niet door op woensdag 10 juli ANNA PAULOWNA – In Anna Paulowna is een Leefbaarheidsonderzoek

Scroll naar boven