Onze activiteiten en evenementen

Vind je ook op social media

Aankomende activiteiten

en een terugblik op evenementen die al plaats vonden

Hieronder vind je alle activiteiten die we gepland hebben om Maatschappelijke Organisatie en Maatschappelijk Verbonden Ondernemers bij elkaar te brengen. Vragen over of ideeën voor evenementen? Neem dan contact met ons op.

Evenementen voor de boeg

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Geen geplande evenementen

Terugblik op wat we eerder al deden

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Beursvloer Hoeksche Waard / Save the date!!

Beursvloer Hoeksche Waard / Save the date!!

nov 4, 4:00pm - nov 4, 7:00pm

HW WonenLamborghinilaan 4Oud-Beijerland,3261 ND Route

De Maatschappelijke Beursvloer vindt plaats op maandag 4 november, in het gebouw van HW Wonen aan de Lamborghinilaan 4 in Oud-Beijerland, van 16:00 uur tot alle mogelijke matches gemaakt zijn.

Wilt u meedoen? Dan moet u zich aanmelden en dat kan op hoekschewaardseuitdaging.nl/beursvloer.

Wilt u meer informatie? Mail dan info@hoekschewaardseuitdaging.nl.

Wat is een Maatschappelijke Beursvloer?
Op de Maatschappelijke Beursvloer bieden we maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Knelpunten van verenigingen en stichtingen op het gebied van menskracht, materialen en middelen worden door het bedrijfsleven opgelost. Verenigingen en stichtingen bieden op hun beurt een tegenprestatie die past bij het karakter van hun vereniging en de match met het betreffende bedrijf. In één of twee uur tijd onderhandelen ze samen met gesloten beurs over vraag en aanbod.

Hoeksche Waardse Uitdaging
De Hoeksche Waardse Uitdaging is dé ‘sociale verbinder’ die de wereld een beetje mooier maakt. Door hulpvragen van stichtingen en verenigingen te verbinden met aanbod van bedrijven, vergroten wij de leefkwaliteit van kwetsbare mensen en dragen we bij aan de levensvatbaarheid van sociaal-maatschappelijke initiatieven.

Doelstelling
Zo bevorderen wij samen met bedrijven:
* sociale vitaliteit
* maatschappelijke betrokkenheid
* duurzaamheid in de Hoeksche Waard

Aanmelden / informatie
Voorwaarde voor deelname aan de Beursvloer is dat u zich aanmeldt en uw aanvraag/aanbod doorgeeft via: hoekschewaardseuitdaging.nl/beursvloer/ of neem contact op met Linda Sanders, manager van de Hoeksche Waardse Uitdaging: info@hoekschewaardseuitdaging.nl of 06-53697475.
... Meer bekijkenMinder bekijken

5 geïnteresseerd  ·  5 gaat
Beursvloer Barendrecht / Save the date!

Beursvloer Barendrecht / Save the date!

okt 11, 4:00pm - okt 11, 7:00pm

Makro Barendrecht

Beursvloer Barendrecht
Op de Beursvloer Barendrecht komen maatschappelijke organisaties en bedrijven samen om elkaar te ontmoeten, te netwerken, te handelen in betrokkenheid en om matches te maken met gesloten beurs.

Een stichting of vereniging vraagt om hulp en een bedrijf stelt uren, materialen, faciliteiten of zijn netwerk beschikbaar. Daarmee worden nieuwe verbindingen gelegd, biedt men elkaar de helpende hand en wordt de samenleving versterkt. Het leuke is dat de aanbieder kan onderhandelen over een tegenprestatie van de ontvanger.

Gratis evenement
Deelname aan de Beursvloer is gratis en vergt weinig voorbereidingstijd. U komt in persoon naar de Beursvloer en ontmoet daar de bedrijven waar u graag mee in contact komt of de organisaties waarvoor u van betekenis wilt zijn. Het is een dynamisch spektakel waarbij vluchtige ontmoetingen plaatsvinden die uiteindelijk kunnen leiden tot een ‘match’. Dit wordt vastgelegd in een overeenkomst door een notaris.

Barendrechtse Uitdaging
De Barendrechtse Uitdaging is dé ‘sociale verbinder’ die de wereld een beetje mooier maakt. Door hulpvragen van stichtingen en verenigingen te verbinden met aanbod van bedrijven, vergroten wij de leefkwaliteit van kwetsbare mensen en dragen we bij aan de levensvatbaarheid van sociaal-maatschappelijke initiatieven.

Doelstelling
Zo bevorderen wij samen met bedrijven:
* sociale vitaliteit
* maatschappelijke betrokkenheid
* duurzaamheid in Barendrecht

Aanmelden / informatie
Voorwaarde voor deelname aan de Beursvloer is dat u zich aanmeldt en uw aanvraag/aanbod doorgeeft via: barendrechtseuitdaging.nl/beursvloer/werkwijze-beursvloer/ , of neem contact op met Linda Sanders, manager van de Barendrechtse Uitdaging: info@barendrechtseuitdaging.nl of 06-53697475.
... Meer bekijkenMinder bekijken

22 geïnteresseerd  ·  7 gaat
Online MBO-event 'Groeien door te delen'

Online MBO-event 'Groeien door te delen'

okt 5, 2:00pm - okt 5, 5:30pm

online

Op dinsdag 5 oktober nemen interessante gastsprekers vanuit het bedrijfsleven je mee in hun verhaal over hoe waardevol het is om lokaal (en landelijk) van betekenis te zijn. Daarnaast leggen we uit hoe je als bedrijf jouw steentje kan bijdragen aan de lokale samenleving en gaan we vooral met elkaar in gesprek, over hoe we Nederland mooier kunnen maken. Kortom, een inspirerend en verbindend event die je niet wilt missen!

13:45 uur Ontvangst & inloop (online)
14:00 uur Opening door dagvoorzitter Gijs Nillessen en sidekick Desirée Kuipers

14:05 uur Hoe laat jij jouw bedrijf groeien?
Sascha Gaus, bestuurslid Nederlandse Uitdaging, gaat in gesprek met het Oranjefonds, BAM en Boerhof Projectinrichters over de Uitdaging en de meerwaarde die een lokale Uitdaging biedt voor hun bedrijfsvoering.

14.35 uur Geldzorg-en de baas
Hoe pak je vroegsignalering van geldzorgen van werknemers aan en wat dit betekent voor jou als werkgever? Dat vraagt moed en dialoog. Vanuit hun lokale betrokkenheid en motivatie om de eigen regio vitaal te maken praten Gerard Kok van de Rabobank en Jacqueline Beekman van de Moedige Dialoog over samenwerken om armoede, schulden en geldstress aan te pakken.

15:05 uur Korte pauze

15:15 uur Interactieve sessies
Keuze uit 7 verschillende inspirerende interactieve sessie met onder andere Alliantie Kinderarmoede, Tempo-Team en de Startkamer.
15:35 uur Korte pauze

15:45 uur De kansen van SROI
Social Return On Investment en is ervoor bedoeld om mensen met een arbeidshandicap of afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en kwalitatieve manier aan het werk te krijgen. Maar je kan SROI ook op een andere manier inzetten. Beleidsadviseur Marc van Zanten, Jeroen Duijvestein van BAM regio Midden en Yuri Starrenburg van PSO Nederland geven je een andere kijk op SROI.

16:15 uur Korte pauze

16:25 uur Interactieve sessies
Keuze uit 7 verschillende inspirerende interactieve sessie met onder andere ROC, Univé en Good Busy.

16:45 uur Afsluiting en netwerken (online)
Ga in gesprek met collega-ondernemers, sprekers of managers van een lokale uitdaging in jouw buurt!
... Meer bekijkenMinder bekijken

11 geïnteresseerd  ·  13 gaat
Meet & More inz. WBTR

Meet & More inz. WBTR

mei 26, 7:00pm - mei 26, 8:45pm

Hardenberg

Hardenbergse Uitdaging organiseert Meet & More over WBTR

Op 1 juli a.s. gaat de WBTR (Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen) in. Het is belangrijk dat de vereniging of stichting voldoet aan deze wet. Zeker omdat na 1 juli 2021 sprake is van o.a. hoofdelijke persoonlijke aansprakelijkheid als er wat misgaat. Daarnaast spelen er nog een aantal zaken waar je als bestuur rekening mee moet houden of moet regelen. Daarom staat de Meet & More van 26 mei a.s. (19.00 uur) in het teken van deze wet.

Tijdens deze bijeenkomst zal Linda Wienk van Countus ons bijpraten over deze wet. En is er ook ruime mogelijkheid om vragen te stellen zodat jij ook goed weet wat jij als vereniging of stichting in de gemeente Hardenberg nog moet doen voor 1 juli, of waaraan je moet werken.

Het is net de Belastingdienst. ‘Leuker kunnen wij het niet maken…..’.

Aanmelden via contact@hardenbergseuitdaging.nl. Je ontvangt dan een inloglink voor de Meet & More op 26 mei a.s. om 19.00 uur.

Deze bijeenkomst wordt samen met De Stuw en Gemeente Hardenberg georganiseerd.
... Meer bekijkenMinder bekijken

4 geïnteresseerd
Meet & More

Meet & More

apr 26, 7:00pm - apr 26, 9:00pm

digitaal, meld je aan via info@raalteruitdaging.nl

Op 1 juli a.s. treedt de WBTR in. Deze wet heeft impact op verenigingen en stichtingen. Tijdens deze digitale Meet & more zullen we door JPR Advocaten geïnformeerd worden over de impact en waar je rekening mee moet houden.

Een onderwerp waar elke vereniging/stichting mee te doen heeft.

8 geïnteresseerd
Meer berichten laden...
Scroll naar boven