Terugblik Kindervakantieweek 2024

11 oktober 2024

Van de website van Humanitas Kop van Noord-Holland

https://www.humanitas.nl/afdeling/kop-van-noord-holland

Afgelopen zomer hebben we voor de vierde keer de Kindervakantieweek georganiseerd, en wat een feest was het weer! 28 kinderen tussen de 8 en 10 jaar uit de Kop van Noord-Holland hebben een onvergetelijke week gehad, mede dankzij de inzet van onze 15 enthousiaste vrijwilligers. De gehele week werden er leuke en spannende activiteiten gedaan, zoals spelletjes en potjes voetbal. In ons nieuwsbericht over de Kindervakantieweek kan je per dag lezen wat er allemaal is beleefd.  

Dit jaar vond de week, net zoals 2023 plaats in het Boshuis in Wieringerwerf. Een geweldige uitvalsbasis voor deze week in een bosrijk gebied. De kinderen stonden op 28 juli vol spanning klaar om op kamp te gaan. Spannend, want wat ga je allemaal doen en ken je iemand? Nou, daar weten onze vrijwilligers wel raad mee! Het ijs was al snel gebroken met spelletjes en het verkennen van het terrein.

Via de Beursvloer van de Hollands Kroonse Uitdaging zijn er verschillende matches tot stand gekomen voor de Kindervakantieweek. Onder andere hebben we kaas en toetjes gesponsord gekregen via Jochem van de Starre en Dieuwsbloemen. ATJ-owls heeft de kinderen meegenomen in de wereld van de uilen. Er werd van alles verteld over grote roofvogels. Heel bijzonder om ze zo van dichtbij te zien. En hoe gaaf is het als je zelfs een uil op je arm mag houden.

Op maandagavond kwam de brandweer van de regio Noord-Holland Noord langs om samen letters om te spuiten en een rondje te rijden in de brandweerwagen. Op woensdag zijn we meegevaren met de KNRM uit Den Oever. De kinderen en vrijwilligers vonden dit fantastisch!

We willen de organisaties en de Hollands Kroonse Uitdaging hartelijk bedanken voor deze prachtige matches.

Ook zijn de kinderen nog een dagje naar het zwembad geweest, mede mogelijk gemaakt door de Ronde Tafel Den Haag.

Tot slot het minst leuke…. afscheid nemen van alle nieuwe vrienden en vriendinnen met wie ze zulke mooie avonturen hebben beleefd. De één doet het met een knuffel, de ander met een coole ‘boks’. Maar één ding is hetzelfde: ze stralen allemaal. En de vrijwilligers? Die zijn maar wat trots en dankbaar dat ze -samen met de sponsors- zo’n bijzondere vakantie hebben kunnen neerzetten.

We willen de donateurs en ook de sponsoren bedanken voor hun bijdrage, mede dankzij jullie hebben 28 kinderen weer kunnen genieten van een onwijs mooie week.

Wham Fonds, Stichting Lichtboei, Beheerstichting Huize van Strijen, Caritas, Rotary Schagen, Stichting mijn Zonnige Jeugd, Jeugdsportfond Den Helder, Gemeente Hollands Kroon via Hollands Kroonse Uitdaging, Stichting Weeshuis der Doopsgezinden, Protestantse Armvoogdij, van der Huchtbeukelaarfonds, Zonneweide Groetpolder, Windmolens Groetpolder, de Ronde Tafel 54 uit Den Haag.

BEDANKT!

Tot slot alle vrijwilligers enorm bedankt voor jullie inzet en enthousiasme tijdens deze week. Zonder vrijwilligers geen Kindervakantieweek!

Deel het bericht:
"Terugblik Kindervakantieweek 2024"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Missie geslaagd

Amanda van Dijk van Villa Kroonzorg in Winkel, een kleinschalig opgezet woonproject voor mensen met dementie, vroeg bij de Hollands

Opgeruimd

Vorige week donderdag plaatste Alice Landman namens Gymvereniging Wieringen een vraag op Vraag & Aanbod op de website van de

Scroll naar boven