4 mei herdenkingen in Hollands Kroon

2 mei 2021

Informatie over Nationale Dodenherdenking in Hollands Kroon:

hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/4-mei-met-digitale-herdenking-vanuit-de-collegekamer

Dodenherdenking Wieringen online te volgen

Het 4 mei comité Wieringen vroeg ons om hun programma te delen. Wij vullen deze informatie graag aan met de informatie van andere herdenkingen in Hollands Kroon. Deze informatie kan gemaild worden naar info@hollandskroonseuitdaging.nl.

De dodenherdenking van Wieringen is op dinsdag 4 mei voor iedereen online te volgen via een livestream. Vanwege de coronamaatregelen wordt de herdenkingsbijeenkomst zonder publiek gehouden. De bijeenkomst is daarom live te volgen via deze link. De uitzending start om 19.30 uur.

Vrijheid

De herdenkingsbijeenkomst staat dit jaar in het teken van het vieren van vrijheid. 76 jaar geleden eindigde de Tweede Wereldoorlog en vierde Nederland uitbundig de vrijheid na vijf lange bezettingsjaren. Vrijheid is iets om nog steeds te koesteren en te vieren – ook in het licht van alle beperkingen waar we vanwege corona mee leven en het afgelopen jaar mee hebben geleefd.

Herdenking

Burgemeester Rian van Dam zal namens de gemeente Hollands Kroon een korte toespraak houden. Het comité 4 mei Wieringen ontsteekt een kaars voor alle slachtoffers die tijdens de oorlog op het grondgebied van Wieringen zijn gevallen, met medewerking van kaarsenaanstekers Janneke Ham en Rosalie Raasveld. Ralph Hania speelt op de vleugel. Achter de schermen zorgt het stream team van de Protestantse Gemeente Wieringen voor de opname en de live uitzending.

Plechtigheid Zandburen

Bij de graven van de geallieerden op begraafplaats Zandburen zorgt het comité 4 mei Wieringen samen met Dick Doornik namens de veteranencontactgroep Wieringen en trompettist Dirk Bak, voor een waardige herdenkingsceremonie. Alle Wieringers en andere geïnteresseerden worden dringend verzocht om niet naar de begraafplaats te komen, vanwege de beperkingen die gelden wegens corona. De ceremonie wordt live uitgezonden en kunt u online bijwonen via deze link. De ceremonie start rond 19.55 uur.

Zowel de herdenkingsbijeenkomst als de ceremonie kunt u live volgen, maar ook na afloop nog bekijken via de twee genoemde links.

Dodenherdenking Wieringerwerf

Vanzelfsprekend ook een herdenking in Wieringerwerf. Waar door Scouting Die Robben tulpen worden gelegd bij het monument voor de gevallenen. Deze tulpen worden gratis geleverd door Kwekerij Siem Munster uit Slootdorp. Dit was een match op de Beursvloer, georganiseerd door de Hollands Kroonse Uitdaging.

Lees meer over deze herdenking in het Nieuwsblad Hollands Kroon:

rodi.nl/regio/hollandskroon/202380/dodenherdenking-4-mei-in-wieringerwerf

 

Deel het bericht:
"4 mei herdenkingen in Hollands Kroon"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

10 jaar ICT vanaf Morgen!

10 jaar ICT vanaf Morgen! Gefeliciteerd! Bedankt voor het fijne partnerschap. Lees alles over dit mooie bedrijf op ictvanafmorgen.nl.

Scroll naar boven