Gedenkboom Begraafplaats Middenmeer

27 mei 2022

Bericht van Gerda en Marloes Bekema uitvaartverzorging op Facebook.

Naast dat wij ons inzetten met hart gevoel en handen tijdens ons uitvaartwerk en in de rouwbegeleiding, staan wij ook voor innovatie, ontwikkeling en verbinding.

In juni 2021 zagen wij bij Zeestad Staal (Den Helder) op Facebook een gedenkboom voorbij komen. Wat een briljant idee! Die zouden wij ook graag wensen voor op onze begraafplaats in Middenmeer.

Wij hebben in eerste instantie een verzoek ingediend bij Hollands Kroonse uitdaging. Om de aanvraag te realiseren kwamen we in contact met Arno van der Veeke, medewerker van Begraafplaatsen Hollands Kroon. Hij vond het een heel mooi initiatief en welkome aanvulling op de Begraafplaats Middenmeer en zo geschiedde het dat afdeling Begraafplaatsen van Hollands Kroon de gehele financiering op zich nam.

We hebben contact opgenomen met Raymond Groen, de eigenaar van Zeestadstaal. Persoonlijk ken ik, Marloes, Raymond van mijn werk in de jeugdzorg, een man die jongeren veel meer dan 2 kansen geeft. Ook deze gedenkboom is gemaakt met medewerking van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

โ€ฆ

Deze gedenkboom is gemaakt van stemmig bruin verkleurend cortenstaal en behelst 2,5 meter, er kunnen 450 persoonlijke blaadjes in worden opgehangen.

Herinneringen krijgen voor de nabestaanden een prachtige plek. De naam, geboorte-, en overlijdensdatum van de overledene krijgen een plek op een blad in de boom. De blaadjes kunnen o.a. dienen als alternatief en aanvulling voor een urn of graf.

De begraafplaats biedt op deze manier ook de nabestaanden van graven, die geruimd gaan worden, een mooi alternatief om de naam voort te laten bestaan.

De boom kan voor nabestaanden fungeren als gedenkboom annex herinneringsboom.

Zowel in de uitvaartverzorging als in de rouwbegeleiding zien wij regelmatig eenzaamheid onder nabestaanden.

De boom kan tevens dienen als een ontmoetingsplek, het maken van verbinding tussen hen die iemand zijn verloren.

Vandaag, 25 mei 2022, was het dan zover. De boom is na lang wachten geplaatst op de begraafplaats Middenmeer. Met behulp van Michiel Veenstra van Veenstra Grondwerken is de boom op zijn plek gezet. De boom staat vlak bij het asstrooiveld van de begraafplaats, een mooie locatie om bijvoorbeeld na een as verstrooiing iemand te gedenken.

Binnenkort zal de boom โ€œofficieel geopendโ€ worden door Wethouder Theo Groot, wij houden u op de hoogte over de datum. Vanaf half juni kunnen de blaadjes besteld worden. Hoe u het blaadje kunt bestellen, de tarieven en voorwaarden kunt u binnenkort vinden op de site van gemeente Hollands Kroon.

Via deze weg wij:

Hollands Kroonse Uitdaging voor hun enthousiaste reactie op,

– Arno van der Veeke voor zijn inzet vanuit Begraafplaatsen / Gemeente Hollands Kroon en voor het (financieel) mogelijk maken van,

Raymond Groen , Marco en Stanley (Zeestad Staalproducten te Den Helder) voor de realisatie van en

Michiel Veenstra van Veenstra Grondwerken en Tim Tysma van Polle Melk voor het plaatsen van de Gedenkboom.

โ€ฆ.

, โ€ฆ.

Vanmorgen de eerste reactie na het plaatsen: โ€œPrachtige boom, een beetje grillig zoals het leven kan zijn.โ€, aldus Ria van Zoonen.

#uitvaartverzorging#wieringermeer#rouwbegeleiding#gedenkboom#begraafplaatsmiddenmeer

Deel het bericht:
"Gedenkboom Begraafplaats Middenmeer"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Fotomatch met Gerda

Gerda Venema is matchgroeplid van de Hollands Kroonse Uitdaging. Als fotografe legde ze het bestuur, de matchgroep en de manager

Scroll naar boven